Jahody lyofilizované

Kód: 904/100 904/250 Zvoľte variant
16 hodnotení
€7,40 €17,80 od €7,40
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant

Aj vy sa vždy tešíte na tie malé červené fliačky v tráve, ktoré rastú popri lesnej ceste na začiatku leta? Naozaj, niet nad jahody, či už lesné alebo pestované v záhradke. My si dovoľujeme dodať, že niet ani nad lyofilizované, pretože sa v nich zachovávajú všetky živiny, chuť a sú ľahko skladovateľné. 

Detailné informácie

Podrobný popis


 

Ako pôsobia na naše zdravie?

Je všeobecne známe, že konzumácia ovocia je jedným zo základných pilierov zdravej výživy. Každý druh ovocia obsahuje mnoho bioaktívnych látok, prospešných pre zdravie, no každé ovocie je jedinečné nielen zložením, ale aj chuťou.

Jahoda je vďaka obsahu mnohých vitamínov a živín naozaj nenahraditeľným ovocím. Obsahuje kyselinu citrónovú a jablčnú, pektíny, triesloviny, flavinoidy, vitamíny A, B, C, E, K, karotén, éterický olej, vodu, soli fosforu a mikroprvky: železo, meď, chróm a mangán. Pozor by si mali dať ľudia s histamínovou intoleranciou, pretože patrí v tejto oblasti medzi nebezpečné potraviny.

V prvom rade chceme vyzdvihnúť antioxidačné vlastnosti jahôd, za ktoré vďačíme najmä vitamínu C a antokyanínom - prírodným rastlinným farbivám (E163). Patria do skupiny polyfenolov, majú aj protizápalové a protizrážanlivé účinky. Niektoré štúdie potvrdili aj antimikrobiálne vlastnosti. 

Flavonoidy, obsiahnuté v jahodách, majú vynikajúce antioxidačné vlastnosti, ktoré zabraňujú tvorbe aterosklerotických usadenín na vnútorných stenách ciev. Tieto usadeniny sú nebezpečné, pretože zužujú cievu zvnútra, alebo sa môžu odtrhnúť. V oboch prípadoch dôjde k nedokrveniu a následnému infarktu tkaniva. 

Všeobecne platí, že konzumácia ovocia je veľmi dôležitá, chráni nás pred obezitou a cukrovkou, a to vďaka normalizácii hladiny krvného cukru.

Rastlinné fenoly, medzi ktoré patria aj spomínané flavonoidy, taníny a lignány, majú potenciálny efekt na zlepšenie neurodegeneratívnych ochorení. 

Rôzne štúdie skúmajú aj vplyv polyfenolov na mikróby. Extrakt z jahody inhiboval niektoré extracelulárne enzýmy, potláčal rast mikroorganizmov a zabraňoval ich adhézii na ľudské bunky. Silná antimikrobiálna aktivita bola dokázaná v prípade Helicobactera, ktorý žije v žalúdku a jeho prítomnosť môže byť faktorom vzniku vredovej choroby. Toxický účinok mali polyfenoly aj na vibrio cholerae (pôvodca cholery), campylobacter jejuni, candida albicans a mnohé ďalšie. 


 


 

Nutričné hodnoty (100g):

Energetická hodnota: 1256 kJ/296 kcal

 jahody lyo

jahody mikro_1

*ODD=odporúčaná denná dávka 


 

Zloženie: Lyofilizované plátky jahôd 100%. Môže obsahovať stopy lepku a arašidov.
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie: Skladujte v suchu a tme, pri teplote 15 - 18 ° C.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz