Mandle v slanom karameli s medom, 130g

Kód: 5381
Akcia Výpredaj
8 hodnotení
€4,50 –13 %
mandle v slanom karameli s medom
€4,50 –13 % €3,90
Vypredané - tovar čoskoro opäť naskladníme
Položka bola vypredaná…

Slaný karamel je jednoznačným víťazom medzi všetkými príchuťami. Často sa stáva, že najväčšie kontrasty spolu fungujú najlepšie, a tak je to aj v prípade roztopeného cukru so soľou. V kombinácii s medom ktorý obalí chrumkavú mandľu sa táto lahôdka dostala na najvyššie priečky obľúbenosti.

Detailné informácie

Podrobný popis


Ako vplývajú mandle na naše telo?

Oriešky sa vo všeobecnosti pokladajú za potraviny s vynikajúcimi účinkami na naše zdravie. Spájajú sa so zníženým rizikom chronických ochorení, obsahujú zdravé mastné kyseliny, proteíny, vlákninu, vitamíny, minerály, karotenoidy, fytosteroly a mnohé ďalšie zlúčeniny s antioxidačnými účinkami. 

Mandle sú zdrojom množstva živín, obsahujú veľmi veľa vitamínu E, bielkovín, vlákniny, vápnika, horčíka, fosforu, riboflavínu, medi, železa, draslíka, zinku, folátov a fytonutrientov. 

Jednou z najlepších vlastností mandlí je, že pomáhajú kontrolovať hladinu tukov v krvi pri mierne zvýšenej hladine cholesterolu. Nízkokalorická diéta založená na mandliach je vhodná ak chcete zhodiť zopár kíl. Mandle totiž dodajú živiny, ktoré potrebujete, vďaka vláknine zasýtia na dlhšiu dobu, a tak nebudete tak skoro cítiť hlad. 

Mandle obsahujú veľa vitamínu E, dôležitého antioxidantu, ktorý ochraňuje bunky a spomaľuje proces starnutia. Spätne sa regeneruje pomocou vitamínu C a tak môže znova plniť svoju funkciu. Vitamín E sa stal veľmi skúmanou látkou, pre jeho anti-proliferatívny, pro-apoptotický a anti-angiogenetický efekt na rakovinové bunky. Čo to znamená po našom? Naše bunky majú obmedzenú možnosť delenia, ktorá je zakódovaná v génoch. Pri poškodení DNA sa môžu tieto “tumor-supresorové gény” zmeniť a bunka sa začne nekontrolovateľne deliť (proliferovať), a stráca prirodzenú schopnosť apoptózy (kontrolovaná smrť bunky). Na výživu novej masy buniek sa vytvárajú nové cievy (angiogenéza). Práve týmto procesom dokáže zabrániť vitamín E. Vitamín E má vplyv aj na našu imunitu. Zapája sa do procesov syntézy bielkovín, podporuje rast a vývoj organizmu. 

Mandle pomáhajú udržať stálu hladinu glukózy v krvi a tiež znižujú hladinu kyseliny močovej. Pri konzumácii niekoľko krát do týždňa pôsobia mandle ako prevencia diabetu II. typu.

Všetky tieto spomínané vlastnosti predurčujú mandle chrániť nás pred ochoreniami srdcovo-cievneho systému, ktoré vznikajú na podklade zvýšených hladín cholesterolu, kôrnatenia tepien a vysokého krvného tlaku.


 

Zloženie: 76% jadra pražených mandlí, cukor, 3,5% včelí med, 2% morská soľ.
Krajina pôvodu: Holandsko.

Skladovanie: Skladujte v suchu a v tme, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe.

Dodatočné parametre

Kategória: Mandle
NUTRIČNÉ HODNOTY (100g):
Energetická hodnota: 588 kcal/2442 kJ
Tuky: 42,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,8 g
Sacharidy: 32,9 g
z toho cukry: 22,3 g
Vláknina: 6,2 g
Bielkoviny: 16,5 g
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz