Mandle v slanom karameli s medom, 130g

Kód: 5381
Akcia Výpredaj
9 hodnotení
€4,50 –13 %
mandle v slanom karameli s medom
€4,50 –13 % €3,90
Skladom

Slaný karamel je jednoznačným víťazom medzi všetkými príchuťami. Často sa stáva, že najväčšie kontrasty spolu fungujú najlepšie, a tak je to aj v prípade roztopeného cukru so soľou. V kombinácii s medom ktorý obalí chrumkavú mandľu sa táto lahôdka dostala na najvyššie priečky obľúbenosti.

Detailné informácie

Podrobný popis


Ako vplývajú mandle na naše telo?

Oriešky sa vo všeobecnosti pokladajú za potraviny s vynikajúcimi účinkami na naše zdravie. Spájajú sa so zníženým rizikom chronických ochorení, obsahujú zdravé mastné kyseliny, proteíny, vlákninu, vitamíny, minerály, karotenoidy, fytosteroly a mnohé ďalšie zlúčeniny s antioxidačnými účinkami. 

Mandle sú zdrojom množstva živín, obsahujú veľmi veľa vitamínu E, bielkovín, vlákniny, vápnika, horčíka, fosforu, riboflavínu, medi, železa, draslíka, zinku, folátov a fytonutrientov. 

Jednou z najlepších vlastností mandlí je, že pomáhajú kontrolovať hladinu tukov v krvi pri mierne zvýšenej hladine cholesterolu. Nízkokalorická diéta založená na mandliach je vhodná ak chcete zhodiť zopár kíl. Mandle totiž dodajú živiny, ktoré potrebujete, vďaka vláknine zasýtia na dlhšiu dobu, a tak nebudete tak skoro cítiť hlad. 

Mandle obsahujú veľa vitamínu E, dôležitého antioxidantu, ktorý ochraňuje bunky a spomaľuje proces starnutia. Spätne sa regeneruje pomocou vitamínu C a tak môže znova plniť svoju funkciu. Vitamín E sa stal veľmi skúmanou látkou, pre jeho anti-proliferatívny, pro-apoptotický a anti-angiogenetický efekt na rakovinové bunky. Čo to znamená po našom? Naše bunky majú obmedzenú možnosť delenia, ktorá je zakódovaná v génoch. Pri poškodení DNA sa môžu tieto “tumor-supresorové gény” zmeniť a bunka sa začne nekontrolovateľne deliť (proliferovať), a stráca prirodzenú schopnosť apoptózy (kontrolovaná smrť bunky). Na výživu novej masy buniek sa vytvárajú nové cievy (angiogenéza). Práve týmto procesom dokáže zabrániť vitamín E. Vitamín E má vplyv aj na našu imunitu. Zapája sa do procesov syntézy bielkovín, podporuje rast a vývoj organizmu. 

Mandle pomáhajú udržať stálu hladinu glukózy v krvi a tiež znižujú hladinu kyseliny močovej. Pri konzumácii niekoľko krát do týždňa pôsobia mandle ako prevencia diabetu II. typu.

Všetky tieto spomínané vlastnosti predurčujú mandle chrániť nás pred ochoreniami srdcovo-cievneho systému, ktoré vznikajú na podklade zvýšených hladín cholesterolu, kôrnatenia tepien a vysokého krvného tlaku.


 

Zloženie: 76% jadra pražených mandlí, cukor, 3,5% včelí med, 2% morská soľ.
Krajina pôvodu: Holandsko.

Skladovanie: Skladujte v suchu a v tme, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe.

Dodatočné parametre

Kategória: Mandle
NUTRIČNÉ HODNOTY (100g):
Energetická hodnota: 588 kcal/2442 kJ
Tuky: 42,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,8 g
Sacharidy: 32,9 g
z toho cukry: 22,3 g
Vláknina: 6,2 g
Bielkoviny: 16,5 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie