Mandle v slanom karameli

Kód: 3044/700 3044/250 Zvoľte variant
17 hodnotení
€16,50 €6 od €6
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant

Ak máte radi kontrastné chute, tak potom určite oceníte slaný karamel. Na výrobu tejto pochúťky bola použitá himalájska soľ. V Naturali sme si mandle veľmi obľúbili, nielen lúpané a nelúpané, my ich máme radi aj nasladko. Keďže sa nebojíme experimentovať, spojili sme príjemné s užitočným, a vyrábame vlastné príchute: balíme mandle do čokolády, ovocia, kokosu či slaného karamelu. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Ako vplývajú mandle na naše telo?

Oriešky sa vo všeobecnosti pokladajú za potraviny s vynikajúcimi účinkami na naše zdravie. Spájajú sa so zníženým rizikom chronických ochorení, obsahujú zdravé mastné kyseliny, proteíny, vlákninu, vitamíny, minerály, karotenoidy, fytosteroly a mnohé ďalšie zlúčeniny s antioxidačnými účinkami. 

Mandle sú zdrojom množstva živín, obsahujú veľmi veľa vitamínu E, bielkovín, vlákniny, vápnika, horčíka, fosforu, riboflavínu, medi, železa, draslíka, zinku, folátov a fytonutrientov. 

Jednou z najlepších vlastností mandlí je, že pomáhajú kontrolovať hladinu tukov v krvi pri mierne zvýšenej hladine cholesterolu. Nízkokalorická diéta založená na mandliach je vhodná ak chcete zhodiť zopár kíl. Mandle totiž dodajú živiny, ktoré potrebujete, vďaka vláknine zasýtia na dlhšiu dobu, a tak nebudete tak skoro cítiť hlad. 

Mandle obsahujú veľa vitamínu E, dôležitého antioxidantu, ktorý ochraňuje bunky a spomaľuje proces starnutia. Spätne sa regeneruje pomocou vitamínu C a tak môže znova plniť svoju funkciu. Vitamín E sa stal veľmi skúmanou látkou, pre jeho anti-proliferatívny, pro-apoptotický a anti-angiogenetický efekt na rakovinové bunky. Čo to znamená po našom? Naše bunky majú obmedzenú možnosť delenia, ktorá je zakódovaná v génoch. Pri poškodení DNA sa môžu tieto “tumor-supresorové gény” zmeniť a bunka sa začne nekontrolovateľne deliť (proliferovať), a stráca prirodzenú schopnosť apoptózy (kontrolovaná smrť bunky). Na výživu novej masy buniek sa vytvárajú nové cievy (angiogenéza). Práve týmto procesom dokáže zabrániť vitamín E. Vitamín E má vplyv aj na našu imunitu. Zapája sa do procesov syntézy bielkovín, podporuje rast a vývoj organizmu. 

Mandle pomáhajú udržať stálu hladinu glukózy v krvi a tiež znižujú hladinu kyseliny močovej. Pri konzumácii niekoľko krát do týždňa pôsobia mandle ako prevencia diabetu II. typu.

Všetky tieto spomínané vlastnosti predurčujú mandle chrániť nás pred ochoreniami srdcovo-cievneho systému, ktoré vznikajú na podklade zvýšených hladín cholesterolu, kôrnatenia tepien a vysokého krvného tlaku.


 

Nutričné hodnoty (100 g):

Energetická hodnota: 2334 kJ/561 kcal
mandle karamel

*ODD=odporúčaná denná dávka 

**uvedené čísla nemusia presne zodpovedať skutočnosti, každý oriešok je totiž jedinečný


 

Zloženie: Karamelová poleva 71,4% (cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, 2% karamelový prášok (cukor, sušené mlieko), kakaová hmota, modifikovaný tapiokový škrob, glukózový sirup, prírodná dochucovadlá, soľ, koreniace výťažok, kokosový olej, maslo, arabská guma, sójový lecitín, slnečnicový lecitín, E471 (slnečnicový), leštiace agent šelak, regulátor kyslosti kyselina citrónová, konzervátor kyselina sorbová), mandle 28%, morská soľ 0,6%. Výrobok môže obsahovať stopy arašidov, iných orechov, oxidu siričitého alebo sezamu.
Skladovanie: Skladujte v suchu a v tme, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz