Mliečna čokoláda 31%

Kód: 996/500 996/750 Zvoľte variant
3 hodnotenia
€5 €7,40 od €5
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant

Čokoláda v tej najlepšej kvalite, ktorú môžete použiť nielen do pečenia; nechajte svojej kreativite voľný priestor. Po rozpustení sa výborne rozlieva a je preto skvelou voľbou na prípravu dezertov s polevou.

Detailné informácie

Podrobný popis

 


 

Je čokoláda zdravá?

Čokoláda, toľkými ľuďmi milovaná… Taká sladká a dobrá! Mnohé výskumy sa zaoberajú jej vplyvom na zdravie človeka a, samozrejme, našli sa jej svetlé stránky, pričom horká čokoláda má najlepšie výsledky. Tak aké sú teda pozitíva? Čokoláda sa vyrába z kakaa, z rastliny. A ako všetky rastliny, aj táto obsahuje mnohé flavinoidy, ktoré majú antioxidačné vlastnosti a sú preto zdravé, najmä pre srdcovo-cievnu sústavu. Podporujú totiž tvorbu oxidu dusného vo vnútri ciev, ktorý potom zlepší prietok krvi a optimalizuje krvný tlak. Flavonoidy tiež zlepšujú inzulínovú senzitivitu a môžu teda znížiť riziko vzniku cukrovky. Majú skutočné sľubnú budúcnosť v oblasti znižovania rizika týchto ochorení.

Avšak boli by sme blázni, keby sme si mysleli, že čokoláda je liek na cukrovku a vysoký krvný tlak!

Takže je čokoláda zdravá, alebo skôr škodí? Určite by bola hlúposť vynechať ju z jedálnička, ale nemôžeme ju brať ako zdraviu prospešnú potravinu. Je pravda, že obsahuje zdravé flavonoidy, ale závisí, v akej podobe čokoládu jeme, či si ju dáme so zdravými orieškami alebo sa rozhodneme pre iné varianty, existujú ich predsa tisíce… Čokoláda má totiž veľa kalórií, obsahuje nasýtené tuky a jednoduché cukry. A aj napriek niektorým zdravotným výhodám musíme vždy dbať na množstvo čokolády.

https://www.healthline.com/health-news/dark-chocolate-is-not-a-health-food#The-COSMOS-study.


 

Nutričné hodnoty (100g): 

Energetická hodnota: 2262 kJ/542 kcal
cokolada mliecna


 

Zloženie: cukor, kakaové maslo, sušené mlieko plnotučné, kakaová hmota, emulgátory (sójový lecitín a E476), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR. 

*E476 - Polyglycerol-polyricin-oleát: pridáva sa do čokolády na zlepšenie reologických vlastností, aby sa čokoláda dobre rozpúšťala a rozlievala. Eliminuje tiež tvorbu bielej tukovej vrstvičky na povrchu, znižuje kalorickú hodnotu. Dávkuje sa v maximálnom množstve 0,1%. Prispieva celkovo k lepšej disperzii tukovej fázy, lepšiemu vstrebávaniu tukov v tele. Ide o schválenú a zdravotne nezávadnú látku, ktorá sa bežne používa v potravinovom priemysle.

Skladovanie: Skladujte v suchu a tme, pri teplote 12 - 20 ° C.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz