Včelopravár
Kód: 3071Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Včelí vosk určený na opravu voskových obrúskov Včelobal®
So Včelopravárom zvládnete obnovu starých voskových obrúskov jednoducho a rýchlo v pohodlí domova. Balenie obsahuje 15-gramový kúsok stuhnutej zmesi a návod, ako na to. Jedno balenie Včelopravára postačí približne na obnovu troch Včelobalov veľkosti S, M, L (z každého po 1 ks) alebo na dva Včelobaly veľkosti "Bochník" - XL.
Zloženie
Včelopravár je unikátna vosková zmes prírodnej borovicovej živice, bio jojobového oleja a slovenského včelieho vosku. Balenie obsahuje 15 gramový kúsok stuhnutej zmesi.
Návod na použitie
Na obnovu Včelobalu budete potrebovať:
- Papier na pečenie 2 x
- Včelopravára
- Jemné strúhadlo
- Žehličku
Postup:
Voskovú zmes Včelopravár necháme schladiť v chladničke aspoň 2 hodiny. Nasledovne sa bude jednoduchšie strúhať či krájať na drobné kúsky.
Na pracovnú plochu položíme papier na pečenie. Na papier umiestnime Včelobal, ktorý chceme opraviť. Rovnomerne nasypeme nie príliš veľa voskových pilín, minimálne 5 cm od okrajov. Množstvo vosku odhadujeme v závislosti od opotrebovania Včelobalu.
Včelobal s nastrúhaným voskom prikryjeme druhým papierom na pečenie. Žehličku nastavíme na miernu teplotu, necháme zohriať. Prechádzame žehličkou po papieri tak, aby sa voskom pokryla čo najrovnomernejšie celá plocha Včelobalu. Zdanlivé bubliny pod papierom na pečenie nie je potrebné vytláčať, nemajú vplyv na výslednú kvalitu navoskovania obrúska.
Obrúsok oddelíme od papiera na pečenie, ešte kým je horúci. Pozor na prsty!
Oprava bez žehlenia
Ak nemáte žehličku, Včelobal si môžete obnoviť v rúre. Prvé dva kroky sú totožné.
Nasleduje vyhriatie rúry na 200 °C. Včelobal umiestnený na papieri na pečenie položíme na plech tak, aby sa nedotýkal stien rúry. Plech vložíme do rúry a sledujeme roztápanie vosku, aby sme plech včas vybrali. Neodporúčame nechávať Včelobaly v rúre dlhšie ako 2 min, nakoľko kombinácia vosku a bavlny je veľmi ľahko horľavá!
Včelobal je pripravený objať vaše potraviny, aby si zachovali čerstvú chuť a vôňu čo najdlhšie. Ďakujeme, že ste sa s Včelobalom vybrali na ekologickú cestu!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.